Reisje 2012 - Hernieuwde levenskracht

HERNIEUWDE LEVENSKRACHT BUDEL

"Stichting ter bevordering van het welzijn van de plaatselijke zieken en gehandicapten"
Mobiel nummer: 06-203 421 74
Ga naar de inhoud

Reisje 2012

Foto's, Media > Foto's per jaar > 2012

HERNIEUWDE LEVENSKRACHT OP ONTDEKKINGSTOCHT!

Op zaterdagmorgen 2 juni vertrokken er meer dan 100 gasten met hun begeleiders, de hulpverleners van het Rode Kruis en het bestuur van Hernieuwde Levenskracht, verdeeld over 3 volle bussen, op weg naar Noord-Limburg. Het land van de asperges, champignons, rozen en.. de nonnen!
Na een klein uurtje rijden kwam het bonte gezelschap aan bij het asperge en champignonmuseum de Locht in Melderslo. De zon heette ons van harte welkom net zoals de tientalle vrijwilligers die het museum draaiende houden. Een heerlijke aspergesoep en broodjes vooraf, gaven na de reis voldoende energie om het terrein van het museum op eigen gelegenheid te bezichtigen. Het gehele museum geeft naast de teelt van asperges en champignons, tevens een boeiend beeld van de wijze waarop men tussen 1850 en 1950 leefde, woonde en werkte op het platteland. Vele gasten konden zich de oude ambachten en bijbehorende gereedschappen of de kamer met bedstee nog goed herinneren.
Het zonovergoten terras nodigde uit om nog even heerlijk met z’n allen na te kletsen over deze herinneringen of over wat er deze dag nog komen zou.
Om 15.00 uur werd er afscheid genomen van Melderslo om met de bussen op weg te gaan naar restaurant De Turfhoeve in Sevenum. De route er naar toe werd een culturele belevenis daar we met een gids van het museum door het mooie landschap van Limburg en af en toe ook weer een stukje Brabant werden geloods. We werden op de hoogte gebracht van de regionale aspergeteelt, bonenteelt, rozenteelt en zelfs de cherry-tomaatjes. Ook de historie van onder andere het ontstaan van Griendstveen of Helenaveen werd ons allemaal op een zeer enthousiaste manier gebracht! Leuk om te zien hoe de beroemde schrijver Toon Kortooms aan zijn inspiratie is gekomen voor de boeken als: Mijn kinderen eten turf of Help de dokter verzuipt!
Na een overweldigende toer kwamen we rond 17.00 uur aan bij De Turfhoeve in Sevenum. Hier stond een zeer smakelijk koud en warm buffet voor ons klaar. Dit was nog niet alles want als toetje kon iedereen aanschuiven bij het dessertbuffet!
Iets later dan verwacht kwam iedereen moe maar voldaan weer thuis aan. Een reis om nooit te vergeten en wie weet waar de reis ons de volgende keer naar toe brengt!
Hernieuwde Levenskracht is nog op zoek naar vrijwilligers en propagandisten. Voor meer info:
www.hernieuwdelevenskracht.nl of 06-20342174

(C) by G.M.H. Teeuwen
Bijgewerkt op: 6-7-2024
Wilt u doneren:
Ons bankrekeningnummer is: NL47 RBRB 0920 347 991
Terug naar de inhoud